VIZUALIZARI BLOG

luni, 6 februarie 2012

Ziua Sigurantei pe Internet - 7 februarie 2012 - activitati Ploiesti


Safer Internet Day – Ziua Sigurantei pe Internet este un eveniment de anvergura europeana, desfasurandu-se anual in luna Februarie, sub egida retelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.


 
          Ziua Sigurantei pe Internet are ca scop promovarea utilizarii intr-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line si a telefoanelor mobile, mai ale de catre copii si adolescenti, precum si constientizarea si educarea acestora asupra pericolelor navigarii nesupravegheate pe Internet.
          Sustinuta la nivel european de catre organizatia INSAFE si de Directoratul General pentru Media si Societatea Informatica al Comisiei Europene, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, constientizare si acoperire media, aflandu-se in continua crestere. Ajunsa la editia a IX-a, Safer Internet Day 2012 va avea loc pe data de 7 Februarie si va fi sarbatorita in aproximativ 65 de tari din intreaga lume. Tema acestei editii este: Descoperiti lumea digitala impreuna! Conexiune intre generatii si vizeaza necesitatea stabilirii unei relatii bazate pe incredere si responsabilitate intre adulti si copii privind navigarea pe Internet. Ca in fiecare an, evenimentul este precedat de un concurs de proiecte adresat copiilor, care sa ilustreze tema editiei. Noutatea din acest an consta in introducerea a trei categorii noi in concurs: Profesorul Anului, Scoala Anului, Website-ul anului. „ cu textul „ Noutatea din acest an consta in introducerea a cinci categorii noi in concurs: Profesorul Anului, Scoala Anului, Website-ul Anului, Gradinita Anului si Voluntarul Sigur.info. Prin acestea vom premia cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si asigurarea unei activitati online responsabile pe tot parcursul anului 2011.

         In cadrul Centrului de Voluntariat Sigur.info Ploiesti , voluntarii vor desfasura urmatoarele activitati pentru a marca aceasta zi deosebita:

1. Campanie de informare pe tematica sigurantei pe Internet - 07.02.2012
          Actiunea de informare va incepe la ora 17.00 si se va desfasura in Winmarkt Grand Center Ploiesti.
          Voluntarii centrului vor imparti pliante personalizate referitoare la siguranta pe Internet a copiilor si vor informa oamenii cu privire la cum pot preveni un eventual abuz, unde pot raporta abuzurile online dar si multe informatii despre Safer Internet Day, voluntariat si modalitati de implicare si colaborare in cadrul proiectului Sigur.info si multe altele!

          PARTENER ACTIVITATE INFORMARE: WINMARKT GRAND CENTER PLOIESTI


Va asteptam in numar cat mai mare!

2. Sesiuni de informare
          Incepand cu data de  6 februarie , voluntarii Sigur.info vor incepe sa intre in scolile prahovene pentru a desfasura sesiuni de informare pe tema sigurantei pe Internet a copiilor.
          Voluntarii vor promova in cadrul sesiunilor, ca si pana acum, activitatea non-formala in care vor disemina informatiile prin aplicatii interesante, jocuri energizante si tematice, clipuri de sustinere a tematicii, dar si materiale personalizate si multa voie buna.

          DACA VA DORITI CA SI IN SCOALA DUMNEAVOASTRA SA SE DESFASOARE ACTIVITATI IN CADRUL PROIECTULUI SIGUR.INFO, CONTACTATI COORDONATORUL TERITORIAL DE INFORMARE DIN CADRUL PROIECTULUI - VOINEA ANDREI, LA : andrei.sigurinfo@yahoo.com sau la numarul de telefon 0728.946.484 !

In cadrul activitatilor, avem bucuria sa colaboram si cu Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Impotriva Traficului de Persoane Ploiesti :



Cateva materiale ce vor fi folosite in cadrul activitatilor:




 Asteptam mesajele, impresiile si propunerile dumneavoastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LASATI UN COMENTARIU