VIZUALIZARI BLOG

duminică, 8 septembrie 2013

Caravana SEV


Caravana SEV (Serviciul European de Voluntariat) – Ploieşti, 19 septembrie 2013


Îţi doreşti să te cunoşti mai bine, vrei să demonstrezi că eşti un bun comunicator şi că te descurci în contexte sociale diverse? Eşti dornic de experienţe noi şi îţi doreşti să călătoreşti în anumite ţări? Perfect!
Echipa Centrului de voluntariat Sigur.Info Ploieşti este bucuroasă să te anunţe, dragă cititorule, că a fost selectată ca partener local pentru organizarea evenimentului Caravana Serviciului European de Voluntariat din cadrul proiectului "gONG-Voluntariatul intră în scenă". Evenimentul are ca scop promovarea voluntariatului și a Serviciului European de Voluntariat printr-o interacțiune directă cu cei interesați. Întâlnirea va avea loc pe data de 19 septembrie, în/la ..... din Ploieşti, începând cu ora .... la care sunt aşteptate cât mai multe organizaţii dar şi voluntari.
Serviciul European de Voluntariat ( SEV sau EVS – European Voluntary Service) sprijină serviciul de voluntariat transnaţional al tinerilor prin stagii care pot dura de la câteva săptămâni până la 12 luni, în organizaţii dintr-o altă ţară decât cea aflată în ţara lor de reşedinţă, de regulă ţări din Uniunea Europeană sau ţări partenere în program.
  • Voluntarul este cel care va derula stagiul de voluntariat într-o organizaţie;
  • Organizaţia de trimitere trebuie să fie una acreditată pentru acest rol, din ţara de reşedinţă a tânărului (România în cazul nostru), susţinând voluntarul în toate procedurile premergătoare plecării sale, dar şi pe parcursul sau după încheierea stagiului;
  • Organizaţia gazdă este cea care derulează proiectul şi care va desfăşura stagiul.
Parte la SEV poate lua orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, excepţie făcând tinerii de 16 ani cu oportunităţi reduse sau dizabilităţi.
Dacă ţi-am stârnit interesul, te aşteptăm joi, 19 septembrie în Ploieşti, la ...., ora .... pentru a afla toate detaliile care te interesează! Este o oportunitate pe care nu trebuie să o ratezi!

Pentru orice întrebări, îți stăm la dispoziție pe sigurinfo.ploiesti@gmail.com


Articol scris de Livia Iușan, voluntară a Centrului Sigur.Info Ploiești