VIZUALIZARI BLOG

duminică, 15 mai 2011

Anul European al Voluntariatului - 2011


Dupa cum bine stiti, acest an a fost desemnat ANUL EUROPEAN AL VOLUNTARIATULUI!

Toti voluntarii si organizatiile care ii gazduiesc au pregatit programe speciale pentru promovarea voluntariatului, fiind momentul oportun in care se incearca mai mult decat atragerea tinerilor catre acest tip de activitati, ci schimbarea mentalitatilor romanilor.
In perioada 9-15 mai au loc activitati specifice (expozitii, vizionari de filme tematice, campanii stradale de promovare, reclama on-line) atat in Bucuresti, cat si in restul judetelor in care exista centre de voluntari.

Organizatia Salvati Copiii Romania si-a propus ca in aceasta perioada si nu numai, sa participe la aceste activitati in domeniul voluntariatului, prin promovarea portalului www.evoluntar.ro , serviciu gratuit care faciliteaza legatura dintre persoanele active la nivelul comunitatii si organizatorii de voluntariat din Romania.Se adreseaza atat persoanelor care cauta o organizatie prin care sa activeze, dar si organismelor care activeaza prin intermediul voluntarilor.Astfel este formata legatura intre cerintele personale ale tinerilor si organizatiile inscrise in cadrul portalului.

Centrul de voluntari al Programului Sigur.info Ploiesti, au initiat pentru acest eveniment important , Campania "Anul acesta se poarta voluntariatul", activitate ce isi propune informarea tinerilor cu privire la avantajele voluntariatului, dar si atragerea acestora in grupul de actiune al proiectului la nivel local.
In perioada aceasta ne veti gasi in scolile si liceele ploiestene, voluntarii nostri oferindu-va informatiile de care aveti nevoie.Deasemenea veti gasi informatii si pe afisele si pliantele pe care le vom distribui atat in institutiile de invatamant, cat si in locurile publice frecventate de tineri.

In acest an am demarat, dupa cum v-am informat in articole anterioare, Concursul voluntarilor din cadrul Sigur.info Ploiesti, "Ma implic, am de castigat!", concurs care isi propune sa motiveze tinerii sa se implice in activitati de voluntariat in cadrul comunitatilor lor.Noi speram ca este o realizare si rezultatele se vor vedea cu siguranta.

Daca esti interesat de Programul Sigur.info (pentru mai multe informatii va rugam sa accesati portalul www.sigur.info ), contacteaza Coordonatorul Centrului de Voluntari din Ploiesti - Andrei Voinea la numarul de telefon 0728.946.484 sau la adresa de e-mail andrei.sigurinfo@yahoo.com .

Daca vrei sa afli informatii despre cum te poti implica si tu voluntar, platforma www.evoluntar.ro ofera toate informatiile de care ai nevoie!

ANUL ACESTA SE POARTA VOLUNTARIATUL!


luni, 2 mai 2011

Voluntarul lunii aprilie 2011 a Concursului "Ma implic, am de castigat!"

Si iata ca s-a finalizat si prima luna a concursului voluntarilor, in care fiecare a incercat sa se implice cat mai mult.

Dupa totalizarea punctelor acumulate, in numar de 1035, Ciohodaru Gabriela Cristina din Scoala "Ion Creanga" Ploiesti a devenit VOLUNTARUL LUNII aprilie.Aceasta a acumulat puncte din urmatoarele: este membra a grupului de discutii , a desfasurat sesiunea de dezbatere/informare pe tematica sigurantei pe Internet la ora de dirigentie, s-a implicat in Campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit a Organizatiei Salvati Copiii Romania - "S-au nascut ca sa traiasca!", reusind sa stranga peste 30 de formulare 230 si a participat la intalnirile voluntarilor.

Si urmatorii voluntari s-au implicat in activitatile proiectului Sigur.info Ploiesti, acumuland fiecare puncte care se contorizeaza in continuare pentru VOLUNTARL ANULUI 2011: Voinea Alexandru, Saitoc Andrada Andreea, Filip Carla, Plesca Mihai Razvan, Radulescu Andreea Mihaela, Petcu Iulia Maria, Neagu Irina Elena, Savu Ana Malina, Sima Alexandra, Duta Crina Andreea, Constantin Andreea, Constantinescu Andreea Catalina, prof. Stan Vasilica Violeta, Dobre Iuliana, Rentea Ana Maria, Serban Madalin, prof. Dicu Loredana, Teodorescu Teodora, Ionescu Cristina, Chivu Ruxandra, Dascalu Patricia, Nicolae Irina, Mocanu Ioana, Corlatescu Georgiana, Coman Cristina, Berbec Andreea, Magirescu Mihai, Raduta Cosmin, Nita Andreea Georgiana, Prorocu Andreea Madalina, Cernica Cosmin Alexandru, Balanescu Iuliana Adriana, Dumitrescu Andrada, Tache Mirela, Tudose Diana, Dinu Maria Alexandra, Andrei Alexandra, Georgiana, Constantin Adela Maria, Patran Nicoleta Marina, Barbu Corina Georgiana, Durbac Cristina, Mina Irina, Matesan Adrian, Barbu Bianca, Ion Alexandra, Constantinescu Adina, Romaniuc Daniela, Ionescu Adriana, Ursu Bianca, Iordan Eva Ionela, Petrescu Andrei Madalin, Serban Nicoleta Andreea, Radu Anita, Petre Claudia, Ionescu Stefania, Petre Georgiana Laura si ultima, dar nu cea din urma, Petrea Larisa Alexandra.

Felicitari tuturor!